Bannerafbeeling
Foto van Henk van der Sman
De toegevoegde waarde van inside information
~ Henk van der Sman
Lees het vorige verhaal «
» Lees het volgende verhaal

Henk van der Sman is Financial Controller bij een visserijbedrijf  in Scheveningen

Hij vertelt waarom twee jaar geleden een nieuwe pensioenregeling nodig was, en hoe deze tot stand kwam

Een bokkige verzekeraar

“Aanvankelijk werd onze pensioenregeling uitgevoerd door een verzekeraar, totdat deze de regeling twee jaar geleden eenzijdig opzegde. Omdat wij als goed werkgever een degelijke pensioenregeling willen voor onze mensen, moesten we als Management Team daarom op zoek naar een alternatief. Bij de nieuwe regeling wilden we iets vergelijkbaars ten opzichte van wat we hadden. Het belangrijkste criterium was dus meteen duidelijk, maar we zijn geen van allen experts op het gebied van pensioenen.”

“Daarom zochten we een vakman die ons daarbij kon helpen. Zelf ben ik weliswaar geen volslagen leek, omdat ik hiervoor twintig jaar heb gewerkt bij een big four - accountantskantoor. Dan krijg je in ieder geval de hoofdlijnen mee. Onze voormalige P & O Manager, had recent praktijkervaring met pensioenzaken. Hij was betrokken bij de herstructurering van het Pensioenfonds Zeevisserij. Daar had hij Ewout leren kennen.”

Basaal inzicht

“We wisten dus al dat Ewout verstand van zaken had en dat hij hart had voor de deelnemers, maar wij wilden meer. We zochten een expert die ons ook duidelijk uit kon leggen wat de laatste ontwikkelingen zijn op pensioengebied. Iemand die ons snel bij kon praten over de mogelijkheden in onze situatie. En wat de voor- en nadelen van de diverse opties zijn. Ewout heeft toen kort en krachtig de hoofdlijnen voor ons neergezet. Dat was precies wat we als Management Team zochten. Basaal inzicht is de eerste stap naar een gefundeerde keuze.”

Inside information

“Na deze uitleg hadden we een goed beeld van de mogelijkheden en is Ewout gericht voor ons gaan zoeken. Ewout kwam terug met drie opties en heeft ons van goed advies voorzien ten aanzien van de uiteindelijke keuze, Op papier ontliepen ze elkaar namelijk niet veel, maar Ewout heeft toen gewezen op aspecten waar we zelf niet meteen bij stilstonden. Bijvoorbeeld de verschillen in het afhandelen van klachten. Ewout heeft jarenlang bij verzekeraars gewerkt, dus hij weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Die inside information gaf uiteindelijk de doorslag bij onze definitieve keuze. Zo zijn we terecht gekomen bij een andere verzekeraar, Zwitserleven. De condities zijn nagenoeg gelijk.aan de vorige regeling, maar de omgang met de klant is veel beter.”